پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۳
هنر سید حسن نصرالله، پایداری فرهنگ مقاومت بود

حوزه/ حجت الاسلام صفدری گفت: کشته شدن برای دشمن پایان راه است اما مقاومت علی‌رغم تمام هزینه‌های آن، به اذعان دشمن قدرت بیشتری نسبت به روز اول دارد و انقلاب سنگ به انقلاب موشک تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام حسین صفدری، استاد حوزه و دانشگاه در همایش «مقاومت و امنیت» که در سالن اجتماعات مجمع جهانی اهل بیت(ع) قم در حال برگزاری است، گفت: مقاومت به معنای اندیشه‌ی ایستادگی در برابر تهدید و دشمن است.

هنر سید حسن نصرالله، پایداری فرهنگ مقاومت بود

وی ادامه داد: ممکن است که تهدید عینیت داشته باشد یا محتمل باشد اما مقاومت اقتضائاتی دارد و نباید فکر کرد که صرفاً ایستادگی در برابر دشمن کافی است چون مقاومت معادله‌ای چند بُعدی است.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امنیت به معنای فقدان تهدید است، اضافه کرد: این سوال مطرح می‌شود که آیا امنیت با مقاومت به دست می‌آید یا نه؟ امنیت یعنی احساس ثبات و عدم دل‌نگرانی است. زمانی که آمریکا سیاست امنیت خود را تدوین می‌کند، تمام تحولات را در قبال ثبات خود در نظر می‌گیرد.

وی با اظهار اینکه اگر تاریخ معاصر کشورهای اسلامی را بررسی کنیم می‌بینیم که این کشورها در چند قرن اخیر فاقد امنیت سرزمینی، فرهنگی و اعتقادی بوده‌اند، ادامه داد: دو الگو در برابر ناامنی و تهدید وجود دارد. یک الگو تا قبل از انقلاب اسلامی ظهور و بروز پیدا کرد که روند تسلیم بود و کشورهای اسلامی تسلیم روند اشغال فلسطین شدند. در پیمان اسلو آمده بود که در مسائل مختلف از جمله آب و مرز بعداً تفاهم می‌کنیم! نتیجه پیمان اسلو این شد که از زمان امضای آن، فلسطینی‌ها در کرانه باختری مدام عقب‌نشینی کردند.

این پژوهشگر درباره استراتژی مقاومت گفت: فرایند دوم که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رایج شد، مقاومت در برابر دشمنی بود. نتیجه القای این فرهنگ ایجاد جرقه در لبنان و حزب‌الله بود. حزب‌الله ظرفیت عملیاتی زیادی برای خود و همپیمانانش در کشورهای دیگرفراهم کرد. زمانی اسرائیل تا قلب بیروت آمد و مناطق جنوب لبنان را اشغال کرد اما کسانی که با اسرائیلی ها گفت‌وگو می کردند به جایی نرسیدند.

وی درباره ویژگی‌های شهید سید حسن نصرالله عنوان کرد: هنر سید حسن نصرالله این بود که فرهنگ مقاومت را پایدار کرد. سید حسن نصرالله مقاوم‌پرور بود و مقاومت برخلاف تسلیم، سرنوشت‌ساز و افتخارآفرین است.

صفدری تأکید کرد: شهادت پیش‌برنده است و مقاومت، بازدارندگی ایجاد می‌کند. کشته شدن برای دشمن پایان راه است اما مقاومت علی‌رغم تمام هزینه‌های آن، به اذعان دشمن قدرت بیشتری نسبت به روز اول دارد و انقلاب سنگ به انقلاب موشک تبدیل شده است.

وی در پایان گفت: احتمال موفقیت در برابر مقاومت بیشتر از تسلیم شدن است. منطق امیرالمومنین(ع)، حمایت از مقاومت است اما منطق تسلیم در موضوع پیمان اسلو، ماهیت خود را نشان داد. مصر در کمپ دیوید ۱۴ میلیارد دلار داشت اما امروز ۱۴۰ میلیارد دلار بدهی دارد. این‌ نمونه‌ای از عواقب تسلیم شدن است. در حالی که سید حسن نصرالله نماد مقاومت است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha